Stedelijk Museum Breda

Witte Rook

openingstijden
di – vr 11 – 17 u za – zo 10 – 17 u
adres
Boschstraat 22, Breda
telefoon
076-5299900
email
info@stedelijkmuseumbreda.nl
website
www.stedelijkmuseumbreda.nl
Het jongste stadsmuseum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken. Naast een overzicht uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Laat je verrassen door de rijke collectie van Breda! Ontdek het middeleeuwse retabel van Niervaert en de ‘oogtegels’ uit het eerste renaissancepaleis in Noord Europa. Maak kennis met de Bredase voorgeschiedenis van Willem van Oranje. Ontmoet prominente wetenschappers, militairen, bisschoppen en ondernemers die met de stad verbonden zijn. De tentoonstelling biedt ook een overzicht van kunst uit Breda en omgeving. Van de romantische voorstellingen van Constant Huijsmans en Petrus van Schendel tot de schilderijen die August Allebé en Max Liebermann maakten in het dorpje Dongen. Ook zie je werken van de Bredasche Kunstkring zoals Dio Rovers en Niel Steenbergen.

Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek. Zie voor de tijdelijke tentoonstellingen de website van het museum.
ARCHIEF
29 mei 2022
Stedelijk Museum Breda i.s.m. Stichting Wo Meine Sonne Scheint, Wandelsalon Wo Meine Sonne Scheint.
Kunstwandelroute door Tuinzigt en nagesprek over het tonen van kunst buiten de institutionele context

Dankers & Megens